Journalistiek schrijven

Zorg en welzijn staan centraal in mijn journalistieke producties.
Voor mij is het een welkome uitdaging om ingewikkelde processen of situaties helder weer te geven. Helder geschreven en daardoor toegankelijke teksten maken opdrachtgevers vaak zichtbaarder. Ze vullen de betrokkenen met trots. Goed leesbare beleidsdocumenten komen besluitvorming en advisering ten goede.

Vraag mij gerust voor vakinhoudelijke artikelen, interviews, jaarverslagen en projectrapportages. Ik help je graag.

Voor huisartspraktijken

In SynthesHIS lees je mijn bijdragen voor huisartspraktijk en automatisering. Zo verschenen  onlangs Hoe u eigen praktijkdata kunt verzamelen (artikel) en Een robot die schrijft, helpt (column) over een inzet van ChatGTP in de praktijk.

ICT & Health

In opdracht van Nictiz verzorg ik artikelen in ICT & Health. Bijvoorbeeld over de nieuwe informatiestandaard Vaccinatie – Immunisatie.

Zorgverlenen zoals je zelf bent

Voor beroepsorganisaties zoals KNMP (apothekers) en LHV (huisartsen) schreef ik artikelen voor hun eigen vakbladen. Als voorbeeld een bijdrage in De Dokter (LHV) over apotheekhoudende huisartsen.

Goed oud worden in Houten

Bestuurders van DuurSaam Houten hebben behoefte aan voorbeelden. Verhalen waarmee zij kunnen uitleggen wat het programma DuurSaam Houten doet voor ouderen in Houten en hun kwaliteit van leven. Daarom schrijf ik ervaringsverhalen.

Zeven interviews die een plaats krijgen in het e-book Goed oud worden in Houten.

Niet-aangeboren hersenletsel

Een intensieve samenwerking met Saskia Boerma (rouwtherapeute en theoloog) en Dorien Hein (fotografe) resulteert in een boek over niet-aangeboren hersenletsel: een onzichtbaar verlies.

Een ervaringsboek dat tot de verbeelding spreekt. Een bron van herkenning voor al diegenen die leven met NAH. Een hart onder de riem en tegelijkertijd een visie die aanzet tot nadenken. Pakkend geschreven, dichtbij de mensen.” [Martine Kapitein, coördinator Brein Support] Meer  (bestel-)informatie over Ik zie je graag lees je op Verlies en zo …

Zelfzorginnovaties

Binnen Uzelf schrijf ik over zelfzorginnovaties in ontwikkeling en over de ondernemers. Deze bijdragen verschijnen in de programma nieuwsbrief en als nieuws op www.uzelf.org. Inmiddels heet dit FastForward50.

Het programma Uzelf bestaat om kansrijke zelfzorginnovaties te helpen ontwikkelen in de regio Utrecht. Doel is dat de Utrechter met deze uitvindingen meer regie kan pakken op zijn gezondheid. (Het programma heet nu FastForward50.)

Opdrachtgevers

Opdrachtgevers voor schrijfprojecten:

Planetree

Health Base

ROS Friesland

DuurSaam Houten

Zorggroep Attint

Verlies en zo ...

UNICUM Huisartsenzorg

SynthesHis

© 2024, NiCCommunicatie
Fotografie © Dorien Hein