Journalistiek schrijven

Zorg en welzijn staan centraal in mijn journalistieke producties. Ik kan ingewikkelde processen of situaties helder weergeven en daarmee toegankelijker maken. Helder geschreven teksten leveren zichtbaarheid voor klanten en stakeholders op; bevestiging en trots bij betrokkenen; versnelling in besluitvorming en advisering.

Vraag mij gerust voor vakinhoudelijke artikelen, interviews, jaarverslagen en projectrapportages. Ik help je graag.

Artikelen in SynthesHis

Voor huisartsen schrijf ik artikelen en columns in SyntesHis, tijdschrift voor huisartspraktijk en automatisering. Bijvoorbeeld: Formulariumgericht voorschrijven en De paradox van de smartphone.

ICT & Health

In opdracht van Nictiz verzorg ik artikelen in ICT & Health. Bijvoorbeeld over de nieuwe informatiestandaard Vaccinatie – Immunisatie.

Zorgverlenen zoals je zelf bent

Voor beroepsorganisaties zoals KNMP (apothekers) en LHV (huisartsen) schreef ik artikelen voor hun eigen vakbladen. Als voorbeeld een bijdrage in De Dokter (LHV) over apotheekhoudende huisartsen.

Goed oud worden in Houten

Bestuurders van DuurSaam Houten hebben behoefte aan voorbeelden. Verhalen waarmee zij kunnen uitleggen wat het programma DuurSaam Houten doet voor ouderen in Houten en hun kwaliteit van leven. Daarom schrijf ik ervaringsverhalen.

Zeven interviews die een plaats krijgen in het e-book Goed oud worden in Houten.

Niet-aangeboren hersenletsel

Een intensieve samenwerking met Saskia Boerma (rouwtherapeute en theoloog) en Dorien Hein (fotografe) resulteert in een boek over niet-aangeboren hersenletsel: een onzichtbaar verlies.

Een ervaringsboek dat tot de verbeelding spreekt. Een bron van herkenning voor al diegenen die leven met NAH. Een hart onder de riem en tegelijkertijd een visie die aanzet tot nadenken. Pakkend geschreven, dichtbij de mensen.” [Martine Kapitein, coördinator Brein Support] Meer  (bestel-)informatie over Ik zie je graag lees je op Verlies en zo …

Zelfzorginnovaties

Binnen Uzelf schrijf ik over zelfzorginnovaties in ontwikkeling en over de ondernemers. Deze bijdragen verschijnen in de programma nieuwsbrief en als nieuws op www.uzelf.org.

Het programma Uzelf bestaat om kansrijke zelfzorginnovaties te helpen ontwikkelen in de regio Utrecht. Doel is dat de Utrechter met deze uitvindingen meer regie kan pakken op zijn gezondheid. 

Opdrachtgevers

Opdrachtgevers voor schrijfprojecten:

Planetree

Health Base

ROS Friesland

DuurSaam Houten

Zorggroep Attint

Verlies en zo ...

UNICUM Huisartsenzorg

SynthesHis

© 2023, NiCCommunicatie
Fotografie © Dorien Hein